pikalaina 6kk maksuajalla

Pikalaina 6kk maksuajalla – Uusi huolestuttava trendi?

Jokainen meistä todennäköisesti tuntee ihmisen joka on ottanut pikalainan, ehkäpä aivan äskettäin. Näitä pikavippinäkin kutsuttuja lainoja otetaan todella monta tuhatta joka päivä, ja iso osa näiden ottajista on nykyään ihan tavallisia ihmisiä, ei mitään kauhean velkaantuneita tia muuten kovassa tilanteessa olevia. Tavallaan ainakin tilastojen valossa ja vaikka näitä vippipaikkoja katsomalla on pikalainoista tullut osa tavallista arkea.

Kukaan ei ota pikavippejä!

Kuitenkin, montako kertaa olet koskaan kuullut kenenkään ottaneen vippiä tai lainaa netistä? Itse en ole ainakaan kuullut kenenkään näistä puhuvan vaikka tilastojen valossa tosiaan tunnen ainakin parikin heppua joiden tilille tälläinen pikalaina on päätynyt. Syykin on kyllä ymmärrettävä, sillä onhan näillä pikalainoilla aika huono maine, joka syntyi varsinkin silloin alkuaikoina kun nämä uutuutena Suomeen tulivat.

Seriffilainan pikavippi -artikkelista löytyy hieman taustaa tästä pikalainojen historiasta jos joku ei siitä ole perillä. Lyhyesti voisi kuitenkin sanoa, että kun nämä lainat tulivat, olivat ne melkoisi koronkiskureita. Lainojen korot olivat todella korkeat, ja maksuajat niin lyhyet että näiden kanssa joutui kyllä tosi helposti pulaan jos ei nyt äärimmäisen varovainen ollut. Sitten kun näitä vielä annettiin kaikille yli 18v lainaajille ja vielä melko helpoin perustein, niin kyllä voi ymmärtää miksi näistä tuli niin paljon ongelmia. Iso ongelma oli se, että koska korot olivat niin korkeat, ei lainaajille ollut niin vakavaa jos joku jätti lainan maksamatta. Kuitenkin tälle lainaajalle se aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän jopa 7 vuodeksi, joka on jo sitten todella iso asia. Ja kun tämä voi vielä tulla ihan pienestäkin pikalainasta!

Pikalaina 6kk maksuajalla??

Nykyään on siis tarjolla myös pidempiaikaisia pikavippejä, joka on tavallaan tietty hyvä, mutta itse olen niiden suhteen kyllä hieman peloissani. Näissä on se ongelma, että nämä lainat lupaavat ihan nuorillekkin lainaajille vaikka 500e pikavippiä, ja sitten sen saa maksaa takaisin 6 kuukauden tai joskus jopa vuoden maksuajalla.

No mikä tässä on se ongelma? No se, että tämä on jopa liian houkutteleva tarjous, ja uskon että osa syy sille miksi lainoja netistä otetaan nykyään niin paljon enemmän! Jos kerran on mahdollista saada tälläinen vippi ja maksaa se vasta paljon myöhemmin, kuten tuntuu muutenkin luottotarjouksien kanssa olevan nyt muodissa, on helpompi uskotella itselleen että otanpa nämä rahat nyt itselleni, ja maksan sitten myöhemmin. Se on sen myöhemmän ajan ongelma.

Tuleeko näistä suoraan niin paljon ongelmia kuin noista vanhanajan pikavipeistä? En usko, mutta kun ihan eri määrä ihmisiä nykyään hakee lainaa netistä, niin jokin osa näistä kuitenkin joutuu ongelmiin. Ja pelkään kuitenkin että kun suosio on näin noussut, niin ongelmat myös ovat kasvaneet mutta ovat jotenkin ehkä jääneet vielä niin piiloon.

Saa nähdä olenko väärässä. Jos en, niin ongelma voi alkaa tulla esiin kun seuraava taloudellinen heikompi tilanne Suomeen taas iskee…