koira hemmottelu

Vieraskirjoitus: Koiran hyvinvoinnista

Tää pyyntö tähän vieraskirjoitukseen tuli kyllä ihan puun takaa, ja aluksi olin kyllä miettimässä että oliko tää kysyjä edes ihan vakavissaan. Kuitenkin se oli, ja koska mun on vaikea sanoa ei, ajattelin tän kirjoituksen tänne päästää. Tää siis liittyy koiriin, joten ei ihan tän sivuston tai blogin ydinasiaa. Mutta koska aika monella lukijalla varmasti on koira, niin ei kai tää nyt niin huonokaan voi olla. Laittakaa viestiä tai kommenttia jos tää tuntuu teistä liian randomilta.

Tämä on siis vieraskirjoitus Jussilta, joka pitää yllä uutta koirakamat.fi sivustoa.

Koiran hyvinvoinnista huolehtiminen

Kiitos vielä kerran mahdollisuudesta tehdä vieraskirjoitus tänne blogiin.

Oon siis Jussi, koiranomistaja ja niistä paljon välittävä, joka on alkanut nyt pitää yllä sivustoa osoitteessa koirakamat.fi. Tää on mun harrasteprojekti, ja kuten sivuilta vielä näkee, työtä on paljon edessä.

Ajattelin että voisin tänään kertoa hieman vinkkejä koiran huolehtimisesta ja vinkkejä myös siitä, miten saa koiran pysymään turvassa ja hyvinvoivana. Tarkoitus olisi jättää vähän pois ne samat kuluneet vinkit, joita on jokaisella tätä käsittelevällä sivustolla, ja mennä vähän uusiin ideoihin.

Vinkki 1) Koiran pelastusliivit

Onko sinun koirallasi pelastusliivit? Aika harvalla nimittäin oikeasti tälläiset kotoa löytyy, vaikka koiran pelastusliivit ovat oikeasti todella käytännöllinen, ei edes kallis ja paljon hukkumisia säästävä väline. Tiesitkö esimerkiksi että liian moni koira hukkuu kotipihalta löytyvään uima-altaaseen?

Tämän tyylisiä hukkumisia ja muita pystyy välttämään hyvin hankkimalla koiralla hyvät pelastusliivit. Nämä olisi aina hyvä laittaa, kun liikutaan vesien lähellä.

Vinkki 2) Hanki parempi koiran kauluri

Koiran kaulureista on monilla hyvin huono kuva, kiitos eläinlääkärien tarjoamien huonojen kaulurien. Moni ei tiedä, kuten minäkään en pitkään tiennyt, että parempiakin kaulureita on olemassa.

Ostamalla parilla kympillä täytettävän kaulurin, voi tehdä koiran paranemisesta huomattavasti kivempaa niin koiralle kuin omistajallekkin. Melko pienellä rahallisella panostuksella saa siis ison edun!

Vinkki 3) Jätä talutin kotiin ja hanki koiralle juoksuvyö

Juoksuvyöt koiran kanssa ulkoilutuksessa ovat kuuminta hottia juoksijoiden keskuudessa, mutta myös kuin kovaa juoksevat voivat näitä ehdottomasti käyttää. Parhaimmillaan ne ovat luonnossa ja hieman syrjemmässä, mutta koulutuksen jälkeen niitä voi kyllä käyttää yleensä myös kaupungissa.

Jos ei siis huvita kantaa talutinta aina kädessä mukana, ja haluaa tehdä varsinkin pitkistä lenkeistä miellyttävämpiä, kannattaa ainakin harkita koiralle juoksuvyön hankintaa. Linkin takaa löytyvästä artikkelista löydät vielä lisää tietoa näistä.

 

Tässä minulta parit hieman erikoisemmat vinkit kaikille koiranomistajille. Luulenpa että jokin niistä ainakin toi sinulle uutta tietoa, ja sai sinut ehkä jopa ajattelemaan asiaa uudelta kantilta.

Lisää vastaavia tietopaketteja löydät sivuiltani, johon on linkattu jo moneen kertaan. Tule katsomaan jos koirat ovat lähellä sydäntä, tai tahdot voi tietää niistä enemmän.